Колумбийски мравки - новата виагра

Колумбийските мравки обявени за новата виагра са  в списъка на желаните стоки за внос. Те се предлагат и по интернет като "изключителен и екзотичен деликатес". Световноизвестните лондонски магазини Harrods и Fortnum & Mason предлагат белгийски шоколад с мравки за 12 долара. Британска компания Edible, която търгува с екзотични деликатеси, ги предлага наред със сладоледа на клечка със замразен скорпион, например.
Французите, които се славят като най-добри кулинари в света пък, ги провъзгласиха за "черния хайвер" на Колумбия.
Мравките от Колумбия съблазняват не само чревоугодници от цял свят, но и мъже със сексуални проблеми. Освен че са изключително вкусни и полезни за здравето, насекомите зареждат с полова сила.
Един от видовете - Hormiga Culona, който носи широка задница, се отглежда специално. Най-полезната е именно тази част на мравката, която при добри грижи може да стигне 7-10 мм в диаметър. Проучвания сочат, че тя съдържа белтък и специални аминокиселини, важни за либидото и сексуалните подвизи на мъжа. Затова се ползва като екологична виагра и природен афродизиак.
Лечебни са задните части само на кралицата-майка. Тя се издига на сватбен полет, а съпругът я опложда във въздуха. След щастливия любовен акт той умира. Оттук води началото и легендата за мравките Hormiga Culona, които са афродизиак и за мъжа, който цял живот се хранел с тези мравки и създал 20 синове. 
Има много рецепти как да приготвим дебелото телце на мравката. Най-често то се пържи в сол живо и се яде така, както ние хапваме скариди. Деликатесът може да се приготви и с кестени или да се направи на топка като кюфтенце, завито в царевично листо.

източник:www.big.bg/




{START_COUNTER}