Хуанес си тръгна с пет награди "Грами" за латино музика

Хуанес си тръгна с пет награди "Грами" за латино музика

© Matt Sayles, Associated Press

Колумбийският певец Хуанес доминира на церемонията по връчването на наградите "Грами" за латино музика в Хюстън, спечелвайки пет отличия, предадоха световните информационни агенции.


Хуанес грабна призовете за албум на годината за "La Vida...Es Un Ratico", за запис и песен на годината за "Me Enamora", за най-добър поп вокален албум на изпълнител и за най-добър музикален видеоклип кратка форма.


Така той постави рекорд за най-много награди "Грами" за латино музика. Колумбиецът е носител на 17 отличия, с което изпреварва Алехандро Санс, който има 14.




Колумбиецът е известен с активната си подкрепа за различни каузи, сред които подпомагането на жертви на противопехотни мини.


25-годишната певица Кани Гарсия от Пуерто Рико спечели наградите за най-добър поп албум на изпълнителка за "Cualquier Dia" и за най-добър нов изпълнител.


Мексиканската група за алтернативен рок "Кафе Такуба", която бе с най-много номинации - в шест категории - грабна две отличия - за най-добра алтернативна песен за "Volver a Comenzar" и за най-добра рок песен - "Esta Vez".


Хулиета Венега бе удостоена с призовете за най-добър алтернативен албум и за най-добър видеоклип за "MTV Unplugged". Андрес Каламаро получи отличието за най-добър рок албум за "La Lengua Popular".


Глория Естефан предварително бе обявена за личност на годината. Тя стана първата жена, носител на специалното отличие. Естефан получи и приза за най-добър традиционен тропик албум за "90 Millas".


На церемонията по връчването на наградите "Грами" за латино музика със свои изпълнения се представиха Хуанес в дует с Джон Леджънд, Хосе Фелисиано и Карлос Сантана.

Ключови думи към статията: