Паола Рей

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Паола Рей
Paola Andrea Rey
колумбийска актриса
Родена
Сан Хил, Колумбия
Актьорска кариера
Активност1996 –
Значими ролиХимена
(Трима братя, три сестри)
Хулиана/Марица
(Жената в огледалото)
НаградиTVyNovellas за поддържаща роля (1996)
награда на India Catalina за поддържаща роля (1996)
India Catalina de Oro (1999)
INTE Award – номинация (2004)
Семейство

Уебсайт
Паола Рей в Общомедия

Паола Андреа Рей (на испански: Paola Andrea Rey) е колумбийска актриса от теленовелите. Родена е на 19 декември, 1979 г. в Богота, Колумбия. Рекламно лице е на Neutrogena, Toyota и Head and shoulders. Има и по-малка сестра.

Хобито на актрисата са състезателните коли. Мечтата ѝ е да се развива в професията си и някой ден да стигне до сцената на Бродуей.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Родена е през 1979 в Сан Хил. Показва актьорския си талант още от малка. През 1996 се явява на кастинг и е одобрена за участие в сериала „Зелен огън“, въпреки че няма никакъв актьорски опит. Този шанс я кара да изостави кариерата си в областта на индустриалното инженерство, което е практикувала дотогава и да се посвети изцяло на актьорското майсторство. За ролята си в „Зелен огън“ получава награди за най-добра поддържаща роля от TVyNovellas и India Catalina. Още в същата година е възнаградена за участие във филма „Жертвата“, отличена е за актьорски дебют. През 1999 г. актрисата играе в колумбийския сериал „Защо, по дяволите“. Печели наградата India Catalina de Oro и популярността ѝ нараства. Също така участва в игралния филм Като котка и мишка.

След него я канят от най-голямото студио за колумбийски сериали „Каракол“, за участие в сериалът „Бавачката“, където Паола изпълнява ролята на Фабиана. Този сериал има голям успех в много страни и превръща Паола Рей в международна звезда. След излъчването му тя подписва договор с Телемундо за 3 години. Тогава Паола започва да се снима в реклами на Hershey's, Neutrogena, Toyota и Head and shoulders. През 2003 г. взема участие в сериала „Трима братя, три сестри“, където си партнира с Хуан Алфонсо Баптиста. През 2004 г. двамата участват в сериала „Жената в огледалото“. В този сериал Паола изпълнява двете главни роли. Същата година създава своя марка детски дрехи – „Ангел“.

През 2005 участва като епизодична героиня в ситкома „Съдбовни решения“, а по-късно участва и в специален двучасов епизод на сериала. През 2006 се снима в сериала „Трудна любов“. На следващата година договорът ѝ с Телемундо изтича и тя подписва такъв с „Каракол“. Получава роля в сериала „Монтекристо - между любовта и предателството“, който е римейк на аржентинска теленовела. Също така ѝ предстояло участие в „Зоро: Шпагата и розата“, но е сменена с актрисата Марлене Фавела.

През 2009 участва в сериала „Детективките и Виктор“. На 5 юни 2010 се омъжва за актьора Хуан Карлос Варгас[1]. Същата година играе в „Невъзможна любов“. Последният сериал, в който участва, е „Бедните Рико“. През 2013 г. Паола ражда син от съпруга си Хуан Карлос Варгас.

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]